Philipiak – garnki, które prezentują nie tylko markę

Garnki to podstawa wyposażenia każdej kuchni. Bez nich nie da się ugotować smacznego, zdrowego i pożywnego obiadu. Zwracamy zatem uwagę na wybór garnków, które pozwolą na przyrządzanie rozmaitych potraw, ale i będą trwałe. Nie stronimy ponadto od produktów estetycznych, bo kuchnia, która jest urządzona ze smakiem, gustownie i zgodnie z naszymi upodobaniami, sprawia, że czujemy się w niej dobrze. W takim miejscu gotowanie i jedzenie to po prostu przyjemność.

Garnki ze stali nierdzewnej

Na rynku znajdujemy różnego rodzaju garnki. Większe, mniejsze, o odmiennych kształtach i pojemnościach. Jednym z głównych aspektów wyboru jest materiał, z jakich są wykonane. Największym uznaniem wśród konsumentów wciąż cieszą się garnki ze stali nierdzewnej. Ten materiał ma najwięcej zalet, niewiele wad, a do tego jakość idzie w parze z ceną. O komplet dobrej jakości garnków stalowych może pokusić się każda rodzina, jak i samotnie mieszkająca osoba. Taki wydatek warto potraktować niczym inwestycję w zdrowie i oczywiście pięknie zaaranżowaną kuchnię.

Zalety garnków stalowych

Stal nierdzewna to materiał, który jest trwały i odporny. Dzięki temu garnki stalowe są w stanie przetrwać długie lata w naszych kuchniach, pomimo intensywnego użytkowania. Twarda stal sprawia, że tak wykonane naczynia nie odkształcają się pod wpływem działania szerokiego zakresu temperatur. Mowa o całych garnkach, a nie tylko ich częściach. Odkształceniu nie ulegają zatem ani ścianki, ani powierzchnia dna.

Garnki stalowe nie rdzewieją, a to za sprawą procesu ocynkowania, jakiej podlega ten materiał. Nie ma zatem ryzyka, że pozostawione do wyschnięcia po myciu lub też przechowywane wraz z daniem, uraczą korozją. Stalowe naczynia warto wycierać do sucha, by nie pozostawały na nich zaschnięte krople wody, jednak to kwestia estetyki, a nie praktycznej utraty właściwości garnków.

Stal posiada właściwości magnetyczne, co oznacza, że tego typu garnki mogą być użytkowane na każdej kuchence. Coraz częściej w naszych domach pojawiają się kuchenki indukcyjne, do których nie są przystosowane wszystkie z dostępnych naczyń, poza wspomnianymi garnkami stalowymi. Kupując komplet garnków nie trzeba zatem martwić się o to, że przy zmianie sprzętu kuchennego czy przeprowadzce do nowego lokum, gdzie znajduje się inna kuchenka, nie przydadzą się. Ta inwestycja na lata użytkowania, nigdy nie zawiedzie.

Odporność na uszkodzenia sprawia, że garnki stalowe, takie jak marki Philipiak, nie rodzą ryzyka przedostawania się jakichkolwiek substancji do pożywienia podczas gotowania. Dla produktów spożywczych materiał ten pozostaje obojętny, zatem gotowanie za każdym razem jest zdrowe.

Philipiak garnki to marka oferująca najwyższą jakość i będąca dowodem na to, że naczynia przeznaczone do gotowania, wykonane ze stali szlachetnej, wpływają na przyjemność gotowania i jego łatwość. W jaki sposób? Odpowiedniej konstrukcji garnki eliminują ryzyko przywierania potraw. Nie trzeba zatem skrobać po dnie, zmagać się z przypaleniami i trwałymi uszkodzeniami powłoki, jak może mieć to miejsce w przypadku niskiej jakości, źle dobranych garnków. Co więcej, stalowe wykonania garnków zapewniają równomierne gotowanie.

W garnkach ze stali szlachetnej gotuje się szybciej, przy tym oszczędniej. Na czym to polega? Stal równomiernie rozprowadza ciepło po całym garnku i długo je utrzymuje. Podczas gotowania wystarczy ustawić palnik na minimum, by bez problemu przygotować potrawę. Po wyłączeniu kuchenki i zestawieniu garnka z palnika, ten nawet przez kilka godzin pozostaje ciepły. To oszczędności, ale i możliwość podania posiłku w pewnych odstępach czasu, bez konieczności długiego podgrzewania dania, na przykład dla osób wracających do domu o różnych porach. Warto również dodać, że stalowe garnki Philipiak są antyalergiczne i antybakteryjne, co wpływa na gwarancję zdrowego gotowania za każdym razem.

Garnki stalowe nieposiadające dodatkowych elementów wykonanych z innych materiałów, mogą być z powodzeniem myte z zmywarce do naczyń. To ułatwia sprzątanie i utrzymanie porządku w kuchni.

Estetyka garnków stalowych Philipiak

Zapoznając się z ofertą sklepów stacjonarnych i internetowych, w których pojawiają się naczynia wykonane ze stali nierdzewnej, można zauważyć różnice w estetyce. Niestety niskiej jakości garnki stalowe, pochodzące z nieznanych źródeł, nie są w stanie zapewnić zdrowego gotowania, jakości i trwałości. Ponadto ich wygląd pozostawia wiele do życzenia.

Philipiak garnki to marka, która pod dziś dzień cieszy się uznaniem coraz szerszego grona odbiorców. Wpływa na to przepiękny design, estetyka i kształty garnków. Tak wykonane naczynia ze stali szlachetnej są eleganckie, co pozwala wpisać je w aranżacje kuchni klasycznych, tradycyjnych, a nawet tych retro. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by stanowiły uzupełnienie współczesnych wystrojów, ale i równowagę dla surowych, minimalistycznych wnętrz, które potrzebują ocieplenia w postaci nuty elegancji i wyrafinowania. Wybór padający na tak wykonane garnki, jest zawsze satysfakcjonujący i korzystny dla każdej kuchni oraz przyrządzanych potraw.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here