Większość dietetyków podkreśla, że bardzo istotna w utrzymaniu prawidłowej diety jest regularność posiłków. Krótko mówiąc musimy jeść mniej, ale częściej i z większą regularnością. Tymczasem większość z nas w pracy nie je w ogóle, albo rzeczy, których jeść nie powinna. Jak to więc jest z tym jedzeniem w pracy. Prawie wszyscy starają się zjeść śniadanie w domu. Może być ono różne, niemniej pracujący mają świadomość, że jest to bardzo ważny posiłek i nie można z niego zrezygnować, tym bardziej, że może być to jeden posiłek na cały dzień, aż do późnej kolacji. Niewiele osób ma czas i środki, by jeść obiad w restauracji, a niektórzy uważają, że nie mają czasu na odgrzanie i zjedzenie posiłku przygotowanego w domu. Prawdą więc jest, że zadawalamy się kanapką, szybkim fast foodem, ewentualnie podjadamy niezdrowe i tuczące przekąski. Tymczasem naukowo udowodniono, że dobrze skomponowany posiłek zdecydowanie pozytywnie wpływa na naszą wydajność w pracy i ogólne samopoczucie, nie mówiąc już o zdrowiu.

http://wrastajacypaznokiec.pl/

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułModa po domowemu
Następny artykułCzas wolny na weekend.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here